Kategorier
Juridik

Underlätta det svåra ett uns

En skilsmässa är sällan enkel att ta sig igenom. Det kan vara en av de svåraste sakerna man går igenom i livet. Till råga på allt ska man samtidigt lösa praktiska saker, såsom bodelningen.

Att separera och ta ut skilsmässa är en svår och tuff situation. Särskilt om man inte vill skiljas. Eller om man vill, men ens partner inte vill. Fast även om båda är överens, är det ofta en jobbig och tärande prövning att klara av. Dels ska man ta sig igenom det emotionella, dels det praktiska. Att hantera sina egna, partnerns eller eventuella barns känslor. Att läka från det kan ta lång tid, och ofta behöver det bara få vara just så.

Hjälp med bodelning

Förutom det känslomässiga behöver även praktiska saker ordnas och tas hand om. En av dessa saker kan vara bodelning. Om man inte är överens hur man ska dela upp allting sinsemellan, kan man behöva ta juridisk hjälp. En juridiskt utbildad person, närmare bestämt en bodelningsförrättare, kan hjälpa till att göra en rättvis fördelning. Det underlättar en del i allt det svåra. När en överenskommelse över fördelningen nåtts, hjälper förrättaren även till att upprätta ett bodelningsavtal. I avtalet framgår tydligt vad som gäller.

Att ha saker och ting tydligt bestämda och nedskrivna på papper är alltid bra. Ofta känner många med facit i hand att de borde fixat detta pappersarbete redan innan skilsmässan var ett faktum. Är ni ännu ett par? Det bästa ni kan göra är att fixa bodelningen redan nu, när ni är kära.